måndag 23 december 2013

Första uteritten

Idag var det dags för mig och Mac att rida ut för första gången. Skulle rida med grannstalltjejen och medan jag väntade på henne värmde jag upp lite i paddocken. Eftersom paddocken numera är översvämnad kan man bara rida runt fyrkantsspåret, men bättre än inget. 

Red på lite volter och sedan mest runt på fyrkantsspåret. Jobbade han inte så mycket eftersom tanken idag var bara att vi skulle ha kul. Efter att ha ridit i 20 min bestämde jag mig för att trava lite. Han skötte sig bra tycker jag. Fortsätter med skritten och var i mina egna tankar och då hände det plötsligt. Mac gick i sån superform! Har aldrig sett han gå så innan och jag som inte ens var fokuserad på han. Bestämde mig då faktiskt för att jobba han lite, grannstalltjejen var försenad så kunde lika väl hitta på något annat sålänge. 

När vi ridit i 40 min kom hon äntligen och vi började rida ut. Mac skötte sig jätte bra, visst öronen var spetsade fram hela tiden och han tittade runt en hel del men klart man vill se sig omkring när allt är nytt. Blev lite trav men till 90 % skritt.

Sista biten fick vi rida själva. I början ropade Mac på sina vänner och ville vända om ett antal gånger men han var inte alls svårövertalad. Åh min fina häst, nu ska vi ut och busa i skogen tillsammans <3

Blev en runda på hela 1,5 timme idag. Men eftersom det nästan bara blev skritt gjorde det inget. Mac var inte alls svettig när vi kom tillbaka, jag däremot kunde knappt gå. Ajaj mina ben, träningsvärk i morgon kommer jag ha! 

En häst som inte alls ville följa med in till stallet idag... 

1 kommentar:

  1. Hej! Superfin blogg!

    Vill tipsa om vår frågestund där den som frågar mest får ett eget inlägg om vad jag tycker om den!
    Direktlänk: http://lozt.blogg.se/2013/december/fragestund-8-25-december-2013.html#comment

    Kram!

    SvaraRadera