torsdag 26 december 2013

Häståret 2013

Tänkte sammanfatta mitt hästår 2013. Det har varit ett mycket givande år och jag har utvecklat min ridning så otroligt mycket. Dock har den mesta tiden på året bestått av många timmar framför hästnet.

Året började med att jag precis hade börjat leta efter min första foderhäst. Jag hade en lösdriftplats lite utanför Borås. Hade ridit i det stallet lite mer än ett halvår och hon jag red med ville väldigt gärna att jag skulle ta dit en häst. Första hästen jag var och provred, en D-ponny, blev jag helt förälskad i. Ville absolut ha honom även om han var väldigt pigg att rida. Men när nästan allt var bestämt sa tjejerna i stallet att det var islandshäst som gällde om jag skulle ha häst där. Dags att börja leta igen! Skrev till varenda annons på hästnet, provred över 10 hästar och tillslut hittade jag ett sto på 8 år. Det klickade aldrig jätte bra men hon var absolut den bästa hästen jag hade testat av alla 10. Så efter att ha provridit 2 gånger bestämde jag mig för att ta henne. Fick hem henne i april och skrev kontrakt på ett halvår.Dimma som hästen hette kom till mig och var en väldigt envis liten dam, hennes gångarter var en katastrof! Det enda hon gjorde var att passa. Jag försökte ha i gång henne 4 dagar i veckan och gångarterna blev bara bättre och bättre. När jag lämnade tillbaka henne i slutet av augusti kunde man både trava, tölta och galoppera. Ägaren blev så himla glad och jag fick jätte mycket beröm. Mitt självförtroende blev mycket bättre, jag är trots allt inte helt fel ute!Efter att ha lämnat tillbaka Dimma letade jag efter en storhäst. Kände att det var dags att utvecklas lite i dressyren och inte bara "bröta" runt i skogen som jag gjort. Letade och letade, prov red några hästar och sedan hittade jag henne. Ett sto, hon hade gått på ridskola i ett år och var tydligen väldigt duktig. När veterinärbesikningen kom gick hon inte igenom, hovledsinflamation. Kände direkt att jag inte ville ha en sjuk häst så tackade tyvärr ner. Nu var det dags att sätta sig på hästnet ännu en gång. Hade ute annonser på diverse sidor och sedan hörde en tjej av sig. Hon hade en D-ponny som lät perfekt för mig. Jag var och provred han, kändes super och ägaren lärde mig hur man får hästen att gå i form. Ja, innan har jag bara ridit, vadå gå i form?! En helt ny värld öppnade sig, hur kul var inte detta? Var och provred hästen 5 gånger och när vi tillslut skulle bestämma besiktningstid drog ägaren ur sig, hon ville ha kvar han.

Ännu en gång var det bara att börja leta igen. Eftersom jag hade haft stallplats sedan i somras var jag lite orolig att de inte orkade vänta på mig men som tur var gjorde de det! Därefter hittade jag Mac, var och provred 2 gånger innan vi bokade besiktning. Allt gick super och idag står han hos mig, min fina prins!

Övriga bilder från året

1 kommentar: