söndag 16 mars 2014

Lektion

Idag var det dags att ta lektion för en i stallet. Har aldrig tagit lektion från henne innan så hade egentligen inga förväntningar. Började värma upp Mac själv och när hon sedan kom in i paddocken frågade hon om jag ville rida med en hjälptygel. Eftersom Mac går som han går just nu jobbar han inte alls med rätt muskler så detta skulle hjälpa honom att sänka huvudet själv utan att jag behöver göra så mycket. Jag som egentligen inte är så jätte förtjust i detta bestämde mig ändå för att testa. Mac protesterade inte alls och fick en bra form med en gång, utan att jag behövde göra något!

Nu när Mac gick rätt och jobbade med de rätta musklerna kunde vi lägga fokus på mig istället. Jag har väldigt mycket att jobba på men det var som jag förklarade för Evelina, sedan jag började rida igen har jag bara ridit, jag har aldrig riktigt tänkt på hur utan bara kört. Vi körde en hel del riktigt bra övningar och jag fick jätte mycket tips hur det ska kännas och hur jag ska göra.

Jag var jätte nöjd (och är fortfarande väldigt nöjd) hur det gick idag. Detta kändes super och jag kommer fortsätta ta lektion från henne. Det kommer bli max 2 veckor mellan lektionerna så vi ändå hinner jobba med det vi fått i läxa.

Nu känns det nästan lite tråkigt att flytta Mac snart, jag hoppas att hon är villig att åka ut till mitt nya stall för att ge oss lektioner där.

2 kommentarer:

  1. Så kul att komma igång med träning, det är så motiverande att rida för en instruktör tycker jag! :) Även om jag tyvärr inte har tid till det eftersom jag bara rider ca en gång i veckan nu.

    Gulligaste bilden för övrigt! :D

    SvaraRadera