tisdag 18 mars 2014

Vad hände med kraven?

Jag skrev för ett tag sedan att jag hade väldigt höga krav på mitt nästa stall. Ville ha paddock på gården samt ridhus med skrittavstånd därifrån. Nu har jag ju hittat ett stall, utan paddock och utan ridhus så ni kanske funderar på vad som hände med mina krav. För det första är stallet i toppskick, stora boxar, spolspilta, ett riktigt stall med högt i tak osv så själva stallet är verkligen super! Sedan finns det en travstrecka där jag kommer konditionsträna på.

Det stora (och tråkiga) är problemet är paddocken. Vart ska jag och Mac träna? Tjejerna i stallet sa att man kan använda en hage till att rida i och sedan finns det även en paddock med 20 min skritt därifrån. Vet inte riktigt om vi får använda den än men förhoppningsvis.

Egentligen är detta inget problem nu då det är så pass bra väder (förhoppningsvis). Problemet kommer sedan i höst när det är mörkt och regnigt ute. Men eftersom hon jag känner berättade att hon ville köpa en transport så att man kan åka å träna i ridhus till hösten kändes det mycket bättre. Ska hon åka i väg med sin häst och träna kommer jag förmodligen kunna åka med och kanske även kunna åka själv och träna. Så nu måste jag bara lära mig att köra också!

2 kommentarer:

 1. Jag är nog lite bortskämd med alla träningsmöjligheter jag har på vår gård. Jag skulle aldrig klara mig året runt med effektiv träning om jag inte stod på en anläggning med åtminstone paddock eller skrittavstånd till ridhus. Dels är det för att Hero är svårriden ute i skogen samt för att jag vill hålla igång året runt :) Jag står ju på en anläggning nu med ridhus 80x20, utebana 60x30, f.d travbana (nu kallas den mest för rundbana) på 800 m, privat ridslinga på 6 km runt gården, två rakbanor, rundcorall, hindermaterial, tränare på gården i olika discipliner samt en klubb på gården. Dessutom har vi på andra sidan vägen ett travcamp & klinik med riktigt bra slingor som det travtränas på, och en travbana med samma lutning som på Solvalla och en rakbana som vi får använda :)

  SV: Mitt bästa tips är att fråga dina vänner i stallet. Denna hovslagare som jag testade fick jag nys om då han skor flertalet hästar på gården, samt två hästar i mitt stall. Så jag har sett honom sko ett par gånger.

  Annars kan du ju alltid kolla på http://hovslagareforeningen.se/sok-hovslagare/ där de har godkända och yrkeskunniga hovslagare. Heros nya hovslagare är bland annat med på den listan :)

  SvaraRadera
 2. jobbigt! jag har 2 km till paddock och ridas, super! Dessutom är det perfekt miljöträning att rida igenom strömma varje dag ;) En annan fördel är att jag slipper tänka på skötsel av anläggning o.s.v ;)

  sv; ja det är roligt, bra merit dessutom!
  Toppen, det var tanken bakom inlägget allt tänka och reflektera över vad man köper och så :)

  SvaraRadera