lördag 8 mars 2014

Stressad häst

Något jag märkt av det senaste är att Mac känns oerhört stressad, framför allt precis innan insläppet på kvällarna. Tanken var att jag skulle rida tisdag och torsdag denna vecka och eftersom jag hade insläppet så tänkte jag göra det innan jag släpper in. Men eftersom han känts så stressad har jag inte riktigt känt för att rida.

Jag har fått för mig att han stressar till maten. Vi ger våra hästar hö 3 gånger om dagen och när vi ger lunchhöt brukar Mac kissa i det. Vi vet fortfarande inte helt säkert på vad detta beror på men jag tror att han markerar att det är hans hö, att han ska få ha det för sig själv.

Känns inte kul att ha en stressad häst men detta är bara på kvällarna. Tar jag in han på dagen är han hur lugn som helst.

Någon som har liknande problem?

1 kommentar:

  1. Han kanske är hungrig? Och att han kissar i det som du säger kan ju bero på att det är "hans" hö och vill ha det ifred i lugn och ro. Tre gånger om dagen är ju rätt få gånger om man inte ger väldigt mycket så det räcker länge. Kanske behöver han mer? Hästen äter ju nonstop mer eller mindre i det fria.

    SvaraRadera